Egy építkezés hosszú története

Álmodtunk egy házat

Inspiráció

Mielőtt még tervezőhöz mennénk

2016. december 27. - tryxus

Nagyon sok weboldalt átböngésztünk, mielőtt még tervezőhöz mentünk volna. Szerettünk volna tisztán látni, hogy mit is szeretnénk mi magunknak. Mit szeretnék én és mit szeretne a férjem. Fontos volt, hogy megtaláljuk a mindkettőnknek tetsző formát, elrendezést, hisz' mindkettőnk otthona lesz. Azaz mind az ötünké, de a gyerekek óvodás korban a szoba színén kívül mást még nem nagyon tudnak eldönteni :)

Szóval először vettük az alaprajzokat. Rengeteg olyan oldal van, ahol kész házak alaprajzát lehet megnézni. Sok olyat láttunk, ami tetszett, és még többet, ami nem. És ez is fontos, mert tudni kell, hogy mi az, amerre ne is menjünk, mert az soha nem fog tetszeni. Ezt is el kell tudni mondani a tervezőnek ;)

Ami még nagyon sokat segített, az egy neves építész(Koós Miklós) oldalán található tervkritika rész. Érdemes átolvasni:

Rengeteg egyéb oldal is van, ahol alaprajzok után lehet kutatni, de egyszerűen hagyhatjuk is a tervezőre ;)

A másik, ami viszont nagyon fontos és nagyban tudja segíteni a tervező munkáját, ha tudunk neki egy képgyűjteménnyel szolgálni, hogy mi az, ami nekünk tetszik stílusban, színvilágban, érzésben. Ehhez az egyik legnagyobb képgyűjtő portál lehet segítségünkre:

Mi azonban mégsem ezt használtuk/juk legtöbbet. Nekünk a http://www.houzz.com/ oldal vált be a leginkább. Rengeteg kép, rengeteg stílus, jó szűrők, gyönyörű fotók. Imádjuk! Regisztráció után tudsz létrehozni különböző mappákat, külön saját kommenttel el tudod menteni a képeket, telefonos appon be is tudod karikázni a képeken a neked tetsző részeket. Meg tudod osztani különböző jogosultságokkal a mappáidat. Az oldal angol nyelvű, így ugyan magyarul nem, de angolul kérdezhetsz is! Mit hol szereztek be, mekkora a helyiség mérete, stb. Tényleg nagyon szeretjük. Talán még rakunk is fel képet majd a házunkról, amikor elkészül. Bárcsak már ott tartanánk... :)

A bejegyzés trackback címe:

https://kerteshazunk.blog.hu/api/trackback/id/tr4312054425

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása