Egy építkezés hosszú története

Álmodtunk egy házat

A megfelelő tervező megtalálása

2016. december 23. - tryxus

Sokat beszélgettünk a férjemmel, hogy hogyan is tudjuk majd a kivitelezést megoldani. A munkánk és a gyerekek mellett nem tudjuk magunknak levezényelni az egész építkezést. Szükségünk lesz generál kivitelezőre. Ezt csak még jobban megerősítette a CSOK és az adókedvezmény(2016). Tehát kell egy olyan kivitelező, aki csinált már passzív házat, mert bár nem passzív ház a kritériumunk, hanem alacsony energiájú (nagyon alacsony energiájú), de a passzív házaknál használt technológiákat szeretnénk mi is a házunknál. Szűkült a kör. Tehát kellene egy olyan tervező, aki tud passzív házat tervezni, energetikai számításokban is otthon van, valamint egy kivitelető, aki szintúgy érti a passzív házak nyelvét. Mindkettőnek elég rugalmasnak kell lennie, hogy össze tudjuk egyeztetni az időpontokat, amikor átbeszéljük, hogy mit szeretnénk és hogy mit lehet, valamint, hogy akkor az mennyibe is fog kerülni. Hát ez nem egyszerű. Elveszettnek éreztük magunkat. :( Aztán rátaláltam egy olyan tervezőre, aki a fentieket mind tudta, ugyanakkor kivitelezéssel is foglalkoztak! (PHB Mesterünk Kft.) És nincsenek is túl messze. Bingó! :) Pár telefonos beszélgetés után megtörtént az első találkozó és 2016 márciusában elindult a tervezés.

Miket vettünk számításba a kiválasztásnál a fentieken túl? Hát első sorban azt, hogy nekünk akarjon jó házat tervezni, ne pedig valamelyik újságnak. Fontos volt, hogy nyitott legyen a kéréseinkre, de ha a földtől elrugaszkodott kéréseink lennének, akkor merje azt mondani, hogy ennek semmi értelme. :) Hogy hozzon javaslatokat, hogy meg tudja mondani, hogy ha a tető így néz ki, nem úgy, akkor ez mennyivel kerül majd többe. A legfontosabb, hogy érezzük, meglehet az összhang! No persze az is, hogy elérhető legyen, valamint, hogy ne kelljen heteket várni egy kis módosításra a terven. Legyen korrekt, tudjuk, hogy mi mennyibe fog kerülni.

 Azt kell mondjam, mi megtaláltuk a tervezőnket. :) A tervünk már készen van, de ne szaladjunk még ennyire előre ;)

A bejegyzés trackback címe:

https://kerteshazunk.blog.hu/api/trackback/id/tr812054395

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása